Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις προτού αφαιρέσεις ένα τατουάζ

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ποια είναι η τεχνολογία Picosecond που έφερε επανάσταση στην αφαίρεση τατουάζ.

Έχουν περάσει περισσότερα από 50 χρόνια από την πρώτη αφαίρεση τατουάζ στην ιστορία, αλλά μέχρι σήμερα θεωρείται από πολλούς μια αμφιλεγόμενη διαδικασία. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά εργαλεία που έβλαψαν με τους δερματολόγους να καταλήγουν για καιρό στα λέιζερ Q-Switched. Όλα αυτά πριν βρεθούμε στην εποχή των Picosecond.

Η λειτουργία και οι διαφορές τους
Τα Q-Switched παράγουν έναν τεράστιο σχηματισμό παλμών που έχουν υψηλά επίπεδα ενέργειας και είναι αρκετά ισχυροί, ώστε να σπάσουν το μελάνι του τατουάζ. Συχνά απαιτούν μεγάλο αριθμό συνεδριών, χωρίς πάντα να αφήνουν αποτέλεσμα. Το Picosecond από την άλλη το οποίο μπορεί να αφαιρέσει το τατουάζ με λιγότερες συνεδρίες και πολύ πιο ανώδυνα, έφερε την επανάσταση.

Πώς λοιπόν διαγράφουμε σήμερα το παρελθόν, σύμφωνα με τους ειδικούς
Η αφαίρεση τατουάζ είναι μια περίπτωση όπου, αν χρησιμοποιήσουμε τα σωστά εργαλεία, τότε μπορούμε να διαγράψουμε πλήρως το παρελθόν. Είναι ωστόσο μια διαδικασία που πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο στην έρευνα για να γίνει με το σωστό τρόπο. Και φυσικά να εμπιστευτούμε τους ειδικούς.

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την αφαίρεση τατουάζ
Οι περισσότεροι δερματολόγοι χρησιμοποιούν το Q-switched laser για να κονιορτοποιήσουν τη χρωστική ουσία του τατουάζ, εξηγεί ο Thomas Rohrer, καθηγητής δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Brown. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Archives of Dermatology σημείωσε ότι αυτός ο τύπος λέιζερ δεν λειτουργεί καλά για την αφαίρεση τατουάζ 5 cm² ή μεγαλύτερων.

Τα λέιζερ Q-switched έχουν επίσης κακή απόδοση σε τατουάζ ηλικίας τριών ετών ή μεγαλύτερης, εάν βρίσκονται στα πόδια ή εάν περιέχουν άλλα χρώματα εκτός από το κόκκινο και το μαύρο.

Ο Dr. Rohrer προτείνει ως καλύτερη επιλογή τα πρόσφατα εγκεκριμένα από τον FDA λέιζερ, τα λεγόμενα λέιζερ "Picosecond", τα οποία αφαιρούν αποτελεσματικότερα τις χρωστικές ουσίες. Ακόμη όμως και αν βρούμε έναν δερματολόγο με πιστοποίηση όσον αφορά τη χρήση τους, θα πρέπει να κάνουμε κι άλλη υπομονή. Τα τατουάζ δεν είναι δυνατό να αφαιρεθούν σε μία συνεδρία: αυτές οι θεραπείες λειτουργούν καλύτερα όταν αφήνουμε να περάσουν αρκετοί μήνες μεταξύ των συνεδριών.

Στο ενδιάμεσο, καθώς και μετά το πέρας της διαδικασίας, θα πρέπει να αποφεύγουμε τον ήλιο, επειδή το λέιζερ αφαιρεί τη φυσική χρωστική ουσία του δέρματος και η έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες μπορεί να επιδεινώσει τον αποχρωματισμό.

Πηγή: esquire.com.gr

ACTIVEBODY B1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ