Μάθε γιατί το "σιωπηλό" περπάτημα είναι το νέο trend ευεξίας

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Την εποχή των lockdowns το περπάτημα αναδείχτηκε στην αγαπημένη μορφή άθλησης τεράστιας μερίδας του παγκόσμιου πληθυσμού και γράφτηκαν αναρίθμητες σελίδες για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει αυτή η ήπια μορφή άσκησης σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο. Ωστόσο ένα λάθος που κάνουν πολλοί, πιθανά μειώνει αυτά τα οφέλη.

Ο λόγος για την ακρόαση μουσικής ή οποιουδήποτε άλλου θέματος μέσω ακουστικών την ώρα που περπατάμε.

Η ακρόαση την ώρα του περπατήματος, μπορεί να αποτελέσει αντιπερισπασμό και να σε εμποδίσει να επιτύχεις τη μέγιστη ευεξία από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Όπως αναφέρει σχετικό άρθρο του esquire.gr το απόλυτα σιωπηλό περπάτημα έχει γίνει ένας αγαπημένος τρόπος για την ενίσχυση της ευεξίας για χιλίάδες χρήστες του TikTok.

Αντί να επιλέξεις την έντονη αεροβική, να περπατήσεις με έναν φίλο ή να ακούσεις κάποιο podcast, η νέα αυτή τάση σε ενθαρρύνει να περάσεις χρόνο μόνος σου, κάνοντας άσκηση χαμηλής έντασης σε απόλυτη σιωπή. Αυτή η πρακτική σού επιτρέπει να βυθιστείς σε ενδοσκόπηση, προσφέροντας διαύγεια.

Σε μια καθημερινότητα που είναι γεμάτη από περισπασμούς, το να διαθέσεις χρόνο για να μείνεις λίγο μόνος σου και να διαλογιστείς περπατώντας μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, ωστόσο παραμένει ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική μας υγεία.

Τα οφέλη του σιωπηλού περπατήματος

Το σιωπηλό περπάτημα, χωρίς μουσική ή άλλους περισπασμούς, έχει γίνει πιο δημοφιλές λόγω του ταραχώδους τρόπου ζωής μας και της ανάγκης μας να επιβραδύνουμε και να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας.

Ένα από τα βασικά οφέλη του είναι η ταχεία μείωση του άγχους και του στρες. Συχνά, πιάνουμε τον εαυτό μας να ζούμε στον αυτόματο πιλότο, σε κατάσταση επιβίωσης. Είναι μια προσέγγιση που ταιριάζει περισσότερο σε καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή, αλλά όχι στην καθημερινότητά μας.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ