Οι 3 εύκολες ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις προπονήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η αρχή του "ταξιδιού" δε χρειάζεται να είναι περίπλοκη.

Με έναν μικρό χώρο και με μεγάλο κίνητρο, μπορείς να ξεκινήσεις τη ρουτίνα της γυμναστικής σου από την άνεση του σπιτιού ή του γυμναστηρίου σου. Δε χρειάζεται εξοπλισμός για τις αρχικές ασκήσεις.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η ενσωμάτωση της προπόνησης ενδυνάμωσης στη ρουτίνα σου είναι το κλειδί για την οικοδόμηση μυών, την αντοχή των οστών και τη συνολική υγεία. Αλλά μη φοβάσαι αν είσαι αρχάριος. Δε χρειάζεσαι συνδρομή στο γυμναστήριο ή ογκώδη βάρη για να ξεκινήσεις.

Αυτές οι τρεις ασκήσεις χωρίς εξοπλισμό είναι ιδανικές για αρχάριους και μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στο επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης, καθώς προοδεύεις.

Push-ups

Οι κάμψεις αποτελούν βασικό συστατικό κάθε ρουτίνας γυμναστικής και υπάρχει λόγος για αυτόν: είναι απλά, αποτελεσματικά και γυμνάζουν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα.

Ξεκίνησε σε θέση ψηλής σανίδας με τα χέρια σου στο πλάτος των ώμων και το σώμα σου σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες. Χαμήλωσε το στήθος σου προς το έδαφος, διατηρώντας τον κορμό σου ενεργοποιημένο και τους αγκώνες κοντά στο σώμα σου. Σπρώξε πάλι δυνατά προς τα πάνω. Τροποποίησε την άσκηση πέφτοντας στα γόνατα ή ανυψώνοντας τα χέρια σου σε μια υπερυψωμένη επιφάνεια.

Καθίσματα

Τα καθίσματα είναι ένας φανταστικός τρόπος για να στοχεύσεις τους μυς του κάτω μέρους του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των τετρακέφαλων, των οπίσθιων μηριαίων, των γλουτών και των γαμπών.

Στάσου με τα πόδια σου στο πλάτος των ώμων και τα δάχτυλα των ποδιών ελαφρώς στραμμένα προς τα έξω. Λύγισε τα γόνατά σου και τους γοφούς σου για να χαμηλώσεις το σώμα σου προς το έδαφος, διατηρώντας το στήθος σου ψηλά και το βάρος στις φτέρνες σου. Πίεσε τις φτέρνες σου για να επιστρέψεις στην αρχική θέση. Για να το κάνεις πιο εύκολο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια καρέκλα για στήριξη.

Εκτάσεις με άλματα (jumping jacks)

Οι εκτάσεις με άλματα είναι ένας διασκεδαστικός και αποτελεσματικός τρόπος για να κάνεις την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά, ενώ παράλληλα γυμνάζεις ολόκληρο το σώμα σου.

Ξεκίνησε σε όρθια θέση με τα πόδια σου ενωμένα και τα χέρια στο πλάι. Άνοιξε τα πόδια σου, πηδώντας, ενώ ταυτόχρονα σήκωσε τα χέρια σου προς τα πάνω. Πήδηξε πίσω στη θέση εκκίνησης και επανάλαβε.

Για μια επιλογή χαμηλής επιβάρυνσης, απλά άπλωσε ένα πόδι κάθε φορά αντί να πηδήξεις.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ