Γιατί όσο μεγαλώνουμε παχαίνουμε;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Οι αλλαγές στο σώμα μετά τα 35 και η γυμναστική που βοηθάει στη διατήρηση του βάρους.

Κατά τη μέση ηλικία, παρατηρείται μεγαλύτερη δυσκολία στην απώλεια λίπους. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους, αλλά κυρίως γιατί ο μεταβολισμός αλλάζει και γίνεται πιο αργός, χωρίς να μειώνεται η όρεξη για φαγητό. 

Γιατί όσο μεγαλώνουμε παχαίνουμε
Σύμφωνα με τους ειδικούς, μετά τα 35 ο μεταβολισμός αρχίζει να επιβραδύνεται.Μετά τα 40, πέφτει 5% ανά δεκαετία.Δηλαδή ο οργανισμός δεν είναι σε θέση να διασπά και να καταναλώνει όσες θερμίδες μπορούσε παλαιότερα.

Εκτός από την επιβράδυνση του μεταβολισμού, μειώνεται και η μυική μάζα με τα χρόνια.Οι ειδικοί εξηγούν ότι ένα κιλό μυς καίνε από 100-300 θερμίδες την ημέρα, ενώ ένα κιλό λίπους καταναλώνει 4-6 θερμίδες ημερησίως.

Μετά τα 35, χάνεται το 5% των μυών ανά δεκαετία, που σημαίνει ότι ένας μεσήλικας 60 ετών χάνει 800 θερμίδες λιγότερες, από όσες θα έχανε ένας ενήλικας 30 ετών.

Γι’ αυτό, είναι καλό, όταν κάποιος περάσει τα 35 να καταναλώνει 100 περίπου θερμίδες λιγότερες ημερησίως από ότι συνήθιζε. Με αυτό τον τρόπο, αυξάνονται οι πιθανότητες να διατηρηθούν τα κιλά.Παρόλο που χάνεται μυική μάζα, το αίσθημα πείνας δεν περιορίζεται. Οι ορμόνες που μεταβάλλονται με την πάροδο του χρόνου, μπορεί ακόμη και να αυξήσουν την όρεξη.

Πως να διατηρήσετε το βάρος σας ή να χάσετε θερμίδες
Έρευνες δείχνουν, ότι η ιδανική προπόνηση για να μην αυξηθούν τα κιλά μαζί με την ηλικία, είναι η προπόνηση με αντιστάσεις, δηλαδή με ασκήσεις που στόχο έχουν την ενδυνάμωση των μυών.

Επειδή οι μυς καίνε 3 φορές περισσότερες θερμίδες από τον λιπώδη ιστό, η απώλεια μυών που συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου, έχει ως αποτέλεσμα τα περιττά κιλά.

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης μυών, συμβάλλουν στην απώλεια και στη διατήρηση του βάρους, γιατί ένα γυμνασμένο σώμα κάνει περισσότερες καύσεις και επιταχύνει τον μεταβολισμό.

Τα βαράκια που χρησιμοποιούνται για τις ασκήσεις με αντιστάσεις, βοηθούν στη συστολή των μυών. Κατά συνέπεια, το σώμα δυναμώνει, οι μυς γυμνάζονται και βελτιώνεται η αντοχή.Η γυμναστική, εκτός από την επιτάχυνση του μεταβολισμού και τη διατήρηση του βάρους, παίζει ρόλο και στη συνολική καλή λειτουργία του οργανισμού, προφυλάσσοντας από ασθένειες.

Η συσσώρευση λίπους, αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, διαβήτη, άνοια, οστεοπόρωση ακόμη και καρκίνο.

Η καλή φυσική κατάσταση, προστατεύει από την πρόωρη εμφάνιση παθήσεων.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 9 τροφές που σε ανεβάζουν και σου δίνουν δύναμη
  • Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν στερηθείτε το κρέας για ένα μήνα;
  • Μάθε πόσο νερό χρειάζεσαι πραγματικά στη προπόνηση
  • 6 λόγοι για να χρησιμοποιείτε ένα συμπλήρωμα νιτρικού οξειδίου
  • Θέλεις σούπερ-σώμα; 10 τρόποι για να φτάσεις στον στόχο σου
  • Tα λάθη που κάνεις μετά την προπόνηση και σε κρατούν... πίσω!
loading...