Συμβουλές για να διατηρήσεις το σώμα σου εκεί κοντά στα 40

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ξέρουμε όλα όσα πρέπει να κάνεις και τα μοιραζόμαστε μαζί σου.

Καθώς φτάνεις τα 40, το σώμα σου υφίσταται διάφορες αλλαγές που επηρεάζουν τη μυϊκή υγεία, την οστική σου μάζα, την κατανομή του σωματικού λίπους και τη σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος.

Ενώ αυτές οι αλλαγές ποικίλλουν ανάλογα με τα γονίδια και τον τρόπο ζωής, είναι ζωτικής σημασίας να προσαρμόσεις την καθημερινή σου ρουτίνα, συμπεριλαμβανομένης της προπόνησης, για να διατηρήσεις τη βέλτιστη υγεία και ευεξία με την πάροδο των ετών.

Μερικές συμβουλές για να διατηρήσεις τη μυϊκή σου υγεία

Η φροντίδα των μυών είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, την πρόληψη των τραυματισμών και τη διατήρηση της καλής στάσης του σώματος, ειδικά μετά τα 40, όταν οι μύες τείνουν να χάνουν μάζα και δύναμη.

Για να βελτιώσεις την υγεία των μυών σου μετά τα 40, μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές:

>Προσάρμοσε τις ασκήσεις σου: Καθώς μεγαλώνουμε, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται και χάνουμε μυϊκή μάζα, οπότε είναι σημαντικό να προσαρμόζουμε την ένταση της άσκησης. Συνιστάται να εκτελείς λειτουργικές ασκήσεις με λίγα σετ, περίπου 10 επαναλήψεων, για να αποφύγεις την υπερβολική καταπόνηση των μυών και των αρθρώσεων.

> Ασχολήσου με μια δραστηριότητα: Δραστηριότητες, όπως η κολύμβηση ή η ποδηλασία ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία, βελτιώνουν τον συντονισμό και ανακουφίζουν τα μυϊκά προβλήματα, χωρίς να ασκούν υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις.

>Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή: Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες, προάγει την ανάπτυξη των μυών, την αποκατάσταση και βοηθά στην πρόληψη των τραυματισμών.

>Δώσε προτεραιότητα στην ξεκούραση: Η ξεκούραση είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση των μυών μετά την άσκηση. Οι διατάσεις των περιοχών που έχουν δουλέψει και η εξασφάλιση καλού ύπνου είναι το κλειδί.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, είναι εφικτό να διατηρήσεις την υγεία των μυών και τη συνολική ευεξία σου μετά τα 40.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ