Είναι καλύτερo να γυμνάζεσαι μέσα ή έξω;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Και τώρα βγαίνουμε για τρέξιμο στο άλσος ή κλεινόμαστε μέσα;

Είναι η εποχή του χρόνου που καλείσαι να πάρεις μεγάλες αποφάσεις: να παραγγείλεις ζεστό ή κρύο καφέ; Nα προπονηθείς μέσα ή να βγεις στο πάρκο της γειτονιάς τώρα που έχει ακόμα καλό καιρό;

Ειδικά, όταν πρόκειται για την προπόνησή σου, καλό είναι να πάρεις τη βοήθεια της έρευνας. Τσέκαρε τα θετικά και τα αρνητικά και των δύο περιπτώσεων και αποφάσισε τι ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕΣΑ
Οφελος: Μεγαλύτερη ένταση. Χωρίς τους περισπασμούς που είναι αναπόφευκτοι (όπως ο αέρας) ή και ωραίοι (π.χ. η θέα) όταν γυμνάζεσαι έξω, μπορείς να συγκεντρωθείς καλύτερα στο πρόγραμμά σου και έτσι να διατηρήσεις τα επίπεδα της έντασης στην προπόνησή σου.

Οφελος: Καλύτερα αποτελέσματα. Η αυξημένη ένταση στην προπόνηση φέρνει αποδεδειγμένα μεγαλύτερες αλλαγές στη σωματική σου κατάσταση, όπως απώλεια λίπους και πιο δυνατό καρδιαγγειακό σύστημα.

Παγίδα: Τι ώρα τελειώνουμε; O διάδρομος, είναι αλήθεια, δεν σου δίνει και πολλά κίνητρα για να συνεχίσεις – αν και οι ενδορφίνες που παράγεις, κάπως βοηθούν την κατάσταση.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΞΩ
Οφελος: Λιγότερο Στρες. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που βγαίνουν έξω για να ασκηθούν, έχουν λιγότερο άγχος. Το πράσινο που συναντάς στο πάρκο ή το γαλάζιο της θάλασσας, έχουν την έμφυτη ιδιότητα του καταπραϋντικού για το κουρασμένο σου μυαλό.

Οφελος: Κολλάς. Αυτό το κατευναστικό συναίσθημα είναι αρκετά εθιστικό. Αν αρχίζεις καινούριο πρόγραμμα προπόνησης, ξεκίνησε το σε εξωτερικό χώρο, για να “κλειδώσεις” τη συνήθεια στον οργανισμό σου – και συνέχισε το μέσα , μόνο όταν ο καιρός σε δυσκολέψει.

Παγίδα: Ο καιρός. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για αναπάντεχα καιρικά φαινόμενα που θα σου διακόψουν την προπόνηση. Η βροχή, ο αέρας ή το ξαφνικό χαλάζι δεν θα σε βοηθήσουν – ειδικά αν προπονείσαι για ταχύτητα.

Πηγή: womenshealthellas

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Οι στάσεις του σεξ που γυμνάζουν καλύτερα και από βάρη
  • Πως θα γυμναστείτε αποτελεσματικά σε λίγο χρόνο και χωρίς εξοπλισμό
  • Τι είναι το muscle buffering και γιατί διαλύει την αντοχή των μυών σου
  • Πώς να φτιάξεις σώμα για παραλία σε λιγότερο από μήνα
  • Πως να γυμνάζεστε σωστά το πρωί με στόχο το χάσιμο λίπους
  • Πόσο δύσκολο είναι να ξαναβρούμε την φόρμα μας μετά από αποχή;
loading...