Ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός ψέκασε δημοσιογράφους με αντισηπτικό χεριών!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Δεν τον λες και «τέρας» ψυχραιμίας τον Πραγιούθ Τσαν-ότσα.

Δεν τον λες και «τέρας» ψυχραιμίας τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, ο οποίος διέκοψε εχθές μια συνέντευξη Τύπου για να ψεκάσει τους έκπληκτους δημοσιογράφους με αντισηπτικό χεριών επειδή τον... εκνεύρισαν με τις ερωτήσεις τους.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, ο Πραγιούθ Τσαν-ότσα άφησε τους δημοσιογράφους με ανοιχτό το στόμα εχθές, Τρίτη, όταν διέκοψε απότομα την συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε ο ίδιος, για να τους ψεκάσει με απολυμαντικό χεριών και να αποφύγει με αυτόν τον - ομολογουμένως ευφάνταστο τρόπο - τις ερωτήσεις που τον «ζόριζαν».

 

 

Σύμφωνα με το Reuters, o Πραγιούθ Τσαν-ότσα εκνευρίστηκε από ερωτήσεις που αφορούσαν σε μια λίστα πιθανών υποψηφίων για θέσεις του υπουργικού συμβουλίου που απέμειναν κενές, μετά τη φυλάκιση την προηγούμενη εβδομάδα τριών από τους υπουργούς του για εξέγερση σε ταραχές πριν από επτά χρόνια.

«Δεν έχετε κάποια άλλη ερώτηση;», είπε ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός ενώ στεκόταν στο πόντιουμ. «Δεν ξέρω (για αυτή τη λίστα), δεν την έχω δει. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζει πρώτος ο πρωθυπουργός;» διερωτήθηκε ο πολιτικός, ο οποίος στη συνέχεια έφυγε από το πόντιουμ, πήρε ένα μικρό μπουκάλι με απολυμαντικό, πλησίασε τους δημοσιογράφους σαν να μην τρέχει τόποτα και άρχισε να τους ψεκάζει, ενώ κρατούσε μια χειρουργική μάσκα πάνω από το στόμα και τη μύτη του.

Ο Πραγιούθ, πρώην ηγέτης της στρατιωτικής χούντας που κυβερνούσε τη χώρα από το 2014 έως το 2019, είναι γνωστός για τα αντισυμβατικά και ενίοτε κωμικά του σχόλια στα media, αλλά δεν είναι λίγες και οι φορές που έχει ξεσπάσει με οργή εις βάρος δημοσιογράφων.

Ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός καταγράφηκε μετά τη συγκεκριμένη σκηνή να μιλά με την ίδια ομάδα δημοσιογράφων και να δείχνει ολοένα και πιο εκνευρισμένος, προτού τους ψεκάσει ξανά με το απολυμαντικό που κρατούσε και αποχωρήσει για δεύτερη φορά. Αυτό που μένει να δούμε είναι εάν ο 66χρονος θα εντάξει κανονικά πλέον στις συνεντεύξεις Τύπου του αυτόν τον τρόπο αποφυγής των δύσκολων ερωτήσεων και με τι θα επιλέξει να... ψεκάζει τους πιεστικούς δημοσιογράφους όταν τελικά λήξει η πανδημία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ