Οι τρεις παράγοντες για να είναι το σεξ υπέροχο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η πλειονότητα των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ο οργασμός αποτελεί βασικό στοιχείο των σεξουαλικών τους εμπειριών

Μια εντυπωσιακή νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sexuality & Culture αποκάλυυψε τους τρεις παράγοντες που απαιτούνται για να είναι το σεξ υπέροχο.

Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μιζούρι πήραν συνεντεύξεις από 78 σεξουαλικά ενεργούς συμμετέχοντες διαφόρων ηλικιών, υπόβαθρων και σεξουαλικών προσανατολισμών για να καθορίσουν τι κάνει μια σεξουαλική εμπειρία καταπληκτική.

Τι είναι το σπουδαίο σεξ;

«Ένας φίλος με ρώτησε κάποτε: "Τι είναι το σπουδαίο σεξ τέλος πάντων;Τι συνιστά το σπουδαίο σεξ; Υπάρχει κάποιο πρότυπο γι' αυτό;" Αυτό με οδήγησε σε μια αναζήτηση όπου ανακάλυψα ότι δεν είχαμε πραγματικά μια απάντηση», δήλωσε στη NewYorkPost η επικεφαλής συγγραφέας Alicia M. Walker και αναπληρώτρια καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο MSU.

«Άρχισα να αναρωτιέμαι αν οι άνθρωποι μοιράζονται έναν ορισμό για το καλό σεξ. Αυτό που εσείς θεωρείτε σπουδαίο σεξ είναι σπουδαίο σεξ και για κάποιον άλλον; Έτσι, αποφάσισα να πραγματοποιήσω μια μελέτη και να το ανακαλύψω».

Απαραίτητος ο οργασμός

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι ο οργασμός, η συναισθηματική σύνδεση και η χημεία συμβάλλουν στο «σπουδαίο σεξ».

Η πλειονότητα των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ο οργασμός αποτελεί βασικό στοιχείο των σεξουαλικών τους εμπειριών. Ορισμένοι επικεντρώθηκαν στους δικούς τους οργασμούς, ενώ άλλοι θεώρησαν τους αμοιβαίους οργασμούς βασικό στοιχείο. Ορισμένες γυναίκες απαιτούσαν ακόμη και πολλαπλούς οργασμούς για να θεωρήσουν το σεξ «υπέροχο».

«Ο σύζυγός μου και εγώ πήραμε "διαζύγιο ύπνου" και η σεξουαλική μας ζωή είναι καλύτερη από ποτέ», είπε ένας από τους συμμετέχοντες.

Ωστόσο, 20 χαρακτήρισαν τους οργασμούς περιττούς και όχι απαραίτητους για να είναι η εμπειρία τους «υπέροχη».

Συναισθηματικό δέσιμο

Αν και πιο δύσκολο να οριστεί, το συναισθηματικό δέσιμο ήταν ο δεύτερος πιο σημαντικός παράγοντας για εξαιρετικό σεξ.

Πολλοί συμμετέχοντες φρόντισαν να διευκρινίσουν ότι το συναισθηματικό δέσιμο μπορεί να υπάρξει και χωρίς αγάπη, αλλά οκτώ συμμετέχοντες εξίσωσαν συγκεκριμένα το συναίσθημα με την αγάπη. Αντιθέτως, 16 συμμετέχοντες δεν απαιτούσαν συναισθηματική σύνδεση για εξαιρετικό σεξ.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων ήταν εμφανείς, με ορισμένες γυναίκες να δίνουν προτεραιότητα στο συναίσθημα έναντι της σωματικής ικανοποίησης.

«Πολλοί συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι ένας άνδρας επενδύει στον οργασμό της συντρόφου του μόνο όταν επενδύει και συναισθηματικά σε αυτήν. Έτσι, ορισμένες γυναίκες εξήγησαν ότι το συναισθηματικό στοιχείο τις βοήθησε να είναι αρκετά παρούσες για να έρθουν σε οργασμό», λέει η έρευνα. Ένας άλλος αλλά σημαντικός παράγοντας για το «καλό σεξ» είναι η χημεία.

Η χημεία γενικά απαιτεί μια συναισθηματική και σωματική αντίδραση που «είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει». Οι συμμετέχοντες εξήγησαν ότι η χημεία τους επέτρεπε να συμπαθούν και να εμπιστεύονται το άτομο αρκετά ώστε να «αφεθούν», γεγονός που τους επέτρεπε να επικεντρωθούν στη δική τους ευχαρίστηση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ