6 τροφές για να «ταΐσεις» τους μυς σου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ετοιμάσαμε τη λίστα που θα κάνει τη γυμναστηριακή σου ζωή «ευκολάκι».

Όχι δεν θα έρθουμε να σηκώνουμε τη μπάρα για σένα αλλά έπειτα από μελέτη καταλήξαμε στις 6 πιο σημαντικές τροφές που θα δώσουν στους μύες σου τα συστατικά που χρειάζονται πριν, μετά και κατά τη διάρκεια των σκληρών σου προπονήσεων. Ποτέ μην ξεχνάς ότι το «χτίσιμο» ενός κορμιού αρχίζει και τελειώνει εκτός γυμναστηρίου. Κράτα σημειώσεις.

Λαχανικά και φρούτα

Με άλλα λόγια, η βάση για κάθε υγιεινή διατροφή, γεμάτη βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μεταλλικά στοιχεία. Μην ξεχνάμε και την πρωτεΐνη που υπάρχει στα λαχανικά.

Όσπρια και δημητριακά

Τα πιο ποιοτικά λίπη στις τροφές τα συναντάμε στα όσπρια και τα δημητριακά. Οι συγκεκριμένες τροφές περιλαμβάνουν τις ανάλογες ποσότητες πρωτεΐνης που χρειάζονται οι μυς σου για να ανακάμψουν μετά από μία δύσκολη βάρδια στο γυμναστήριο.

Αβγά

Στα αβγά θα βρεις όλα τα αμινοξέα που χρειάζεσαι. Αρκεί ένα αβγό την ημέρα. Ο κρόκος του αβγού περιλαμβάνει τη μισή πρωτεΐνη, οπότε μην περιορίζεσαι μόνο στο ασπράδι.

Ξηροί καρποί

Σίγουρα ανάλατοι, ωμοί ή ψημένοι δεν έχει σημασία. Έχουν την απαραίτητα πρωτεΐνη για να δώσουν στους μύες σου το boost που τους λείπει, καθώς επίσης και αντιοξειδωτικά, υγιεινά λίπη και βιταμίνες.

Μπούτι κοτόπουλο

Το μπούτι από το κοτόπουλο είναι το ιδανικό κομμάτι να επιλέξεις. Έχει έως 25% περισσότερο σίδηρο και τρεις φορές παραπάνω ψευδάργυρο για το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Άπαχο κρέας

Θεωρητικά σε αυτή την κατηγορία μπορούμε να συμπεριλάβουμε και όλα τα είδη ψαριών. Αλλά μιλώντας για κρέας το στήθος του κοτόπουλου και της γαλοπούλας είναι τα καλύτερα, αφού με τα μεγάλα ποσοστά σιδήρου που εμπεριέχουν μεταφέρουν καλύτερα το οξυγόνο στους μυς, τα αμινοξέα και τη λευκίνη που οι μυς σου χρειάζονται για να αναπτυχθούν.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ