Τι μπορείτε να φάτε όταν βρίσκεστε στην παραλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, ο καύσωνας έρχεται και πολλοί από εσάς ετοιμάζεστε για εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες ή για βουτιές και ηλιοθεραπεία σε κάποιο από τα νησιά της χώρας.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως εκτός από την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία θα πρέπει να μεριμνήσετε και για το τι θα φάτε ενώ θα βρίσκεστε δίπλα στην θάλασσα.

Ξεχάστε το κλασσικό ταπεράκι με τα κεφτεδάκια και τη χωριάτικη. Σκεφτείτε πιο πρακτικά για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Tips

Αρχικά καλό θα είναι να έχετε στην τσάντα σας Finger Food που δεν πιάνει χώρο και δεν χρειάζεται χρήση μαχαιροπίρουνου.

Μια καλή επιλογή είναι επίσης οι ξηροί καρποί, τα φρούτα (ξερά ή φρέσκα), μπισκότα τύπου digestive που προσφέρουν ενέργεια και διατηρούνται δίχως πρόβλημα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Αποφύγετε τρόφιμα όπως τα αλλαντικά, το τυρί, η μαγιονέζα και το αυγό, αλλοιώνονται εύκολα από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Επιλέξτε να πάρετε μαζί σας αρκετά φρούτα είτε πλυμένα σε ένα σακουλάκι είτε ολόκληρα. Είναι ωφέλιμα για την υγεία σας και μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό επιδόρπιο αντί για κάτι γλυκό το οποίο δύσκολα διατηρείται εκτός ψυγείου.

Πάρτε μαζί σας ένα χειροποίητο σάντουιτς με υλικά που μπορούν να διατηρηθούν εκτός ψυγείου για ώρα όπως η ντομάτα, το ταχίνι και το φυστικοβούτυρο.

Οι μπάρες δημητριακών είναι μια εξίσου καλή επιλογή για να ξεγελάσετε την πείνα σας και να πάρετε ενέργεια.

Το κουλούρι Θεσσαλονίκης, το σταφιδόψωμο και το τσουρέκι είναι σνακς που μπορούν να καταναλωθούν ενώ είστε στην παραλία.

Μην ξεχνάτε το μπουκάλι με το νερό καθώς είναι σημαντικό να είστε ενυδατωμένοι όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ