Νικώντας την πείνα στο γραφείο με αυτά τα σνακ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

5 εύκολες, νόστιμες και υγιεινές λύσεις.

Κάνοντας μία γρήγορη αναζήτηση στα βάθη του ψυγείου σου ή ακόμη καλύτερα, στο ίντερνετ, θα βρεις αρκετές προτάσεις σχετικά με το ευαίσθητο θέμα του φαγητού στο γραφείο. Στο Bon Appétit ωστόσο, κατέληξαν σε εκείνες τις πέντε τροφές που είναι ιδανικές για να απολαύσεις κατά τη διάρκεια μίας κουραστικής ημέρας στη δουλειά και που συνδυάζουν θρεπτικές ουσίες, γεύση και φρεσκάδα.

Καρπούζι
Ο ίσως αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του καλοκαιριού μπορεί να αποτελέσει εκείνο το σνακ που θα αναβαθμίσει τη μέρα σου. Κομμένο στα χαρακτηριστικά τριγωνικά κομμάτια, δίνει τα απαραίτητα σάκχαρα στον οργανισμό την ίδια στιγμή που σε ενυδατώνει. Μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική; Προσάρμοσέ το σε μία σαλάτα, μαζί με lime και μέντα.

Ολόκληρα ροδάκινα
Μην τα κόψεις, μετέφερέ τα ολόκληρα στο γραφείο. Ιδανικά, κατανάλωσέ τα χωρίς να τα τεμαχίσεις, με τη φλούδα τους, για να μην χάσουν βιταμίνες και σημαντικά συστατικά. Μην αγχωθείς για τους χυμούς και τους πιθανούς λεκέδες που αυτοί μπορεί να δημιουργήσουν.

Ένα μικρό σάντουιτς με ζαμπόν
Θεωρητικά, είναι από εκείνες τις τροφές που πρέπει να αποφύγεις αλλά το θέμα είναι πολύ πιο περίπλοκο από όσο φανταζόσουν. Ένα μίνι σάντουιτς με μπαγκέτα, βούτυρο και ζαμπόν που καταναλώνεται μέχρι τις 10 το πρωί δεν είναι άσχημη ιδέα, καθώς θα σε βοηθήσει να παρατείνεις την αναβολή μέχρι το μεσημεριανό.

Σαλάτα δημητριακών
Ίσως και να αποτελεί ένα ολόκληρο γεύμα παρά ένα σνακ, αλλά ας είναι: Μία πλήρης σαλάτα δημητριακών με κριθάρι, κινόα, σπανάκι ή άλλα λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα και μία πηγή πρωτεΐνης (πχ ένα αυγό) συν μισό κουταλάκι λάδι και λίγο χυμό λεμονιού μπορεί να κάνει θαύματα.

Σπιτικά τσιπς
Ο ενδεχομένως πιο απολαυστικός τρόπος για να καταπολεμήσεις την πείνα χωρίς να λάβεις ένα εκατομμύριο θερμίδες. Τα κόβεις στο σχήμα που επιθυμείς, τους προσθέτεις αλάτι, ρίγανη ή ακόμη και σος μπάρμπεκιου, τα ψήνεις στο φούρνο. Μετά από λίγες ώρες τα απολαμβάνεις χωρίς ενοχές.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ