Αυτή είναι η καλύτερη δίαιτα στον κόσμο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων, διαπίστωσαν ότι η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη.

Αν ο στόχος που θέσατε για το 2019 είναι να χάσετε βάρος, υπάρχει μια δίαιτα που αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα, σύμφωνα με μια νέα κατάταξη.

Το περιοδικό US News & World Report πρόσφατα δημοσίευσε τον κατάλογο των διαιτών με την υψηλότερη βαθμολογία, αφού αξιολόγησε 41 διαφορετικές δίαιτες.

«Για να είναι κορυφαία, μια δίαιτα πρέπει να είναι ασφαλής, σχετικά εύκολη για να την ακολουθήσει κανείς, θρεπτική και αποτελεσματική όσον αφορά στην απώλεια βάρους» γράφουν οι συγγραφείς. «Πρέπει επίσης να βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων».
Το ελαιόλαδο είναι βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφήςΤο ελαιόλαδο είναι βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής

Μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων, διαπίστωσαν πως η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη, συνολικά. Επικεντρώνεται στα φρούτα και τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και τα ψάρια. Οι ειδικοί μάλιστα την χαρακτήρισαν «εξαιρετική» δίνοντάς της συνολική βαθμολογία 4,2 στα 5, ενώ ήταν η No 1 καλύτερη διατροφή για τον διαβήτη και την υγεία της καρδιάς.

Πέρυσι, η μεσογειακή διατροφή μαζί με την δίαιτα Dash κατέκτησαν σε συνδυασμό την πρώτη θέση. Φέτος, η διατροφή Dash, που έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, βρέθηκε στην δεύτερη θέση.
Η χωριάτικη σαλάτα είναι ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γεύμα της μεσογειακής διατροφήςΗ χωριάτικη σαλάτα είναι ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γεύμα της μεσογειακής διατροφής

 
Ας δούμε όμως τις 10 καλύτερες δίαιτες σύμφωνα με το US News & World Report (να σημειωθεί πως η vegetarian βρέθηκε στην 11η, η vegan στην 20η και η κετογενική στην 38η):

1. Μεσογειακή
2. Dash
3. Δίαιτα Flexitarian
4. Mind δίαιτα
5. Διατροφή Weight Watchers
6. Δίαιτα Mayo Clinic
7. Volumetrics
8. TLC δίαιτα
9. Nordic δίαιτα
10. Διατροφή Ornish

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ