3 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να δείχνεις… νεότερος!

  • Κατηγορία Beauty
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ξενύχτια, ποτά, καταχρήσεις. Σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις πιάσει τον εαυτό σου να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να αναρωτιέται «πώς περνούν τα χρόνια έτσι».

Μία λευκή τρίχα εδώ, μία ρυτίδα εκεί, δεν θέλει και πολύ για να σε πάρει από κάτω. Μην απογοητεύεσαι, όμως, γιατί μπορεί ο χρόνος να είναι ο μόνος ο εχθρός που δεν νικιέται, αλλά εμείς βρήκαμε ορισμένα εύκολα tips για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τα οποία θα σε βοηθήσουν να επιβραδύνεις τη γήρανση της επιδερμίδας σου.

Χρήση αντηλιακού

Σε αντίθεση με τις γυναίκες που το χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση, καθώς όλες οι κρέμες έχουν λίγο-πολύ ανάλογη προστασία, το αντηλιακό δεν είναι ένα προϊόν που έχει σε εκτίμηση ο αντρικός πληθυσμός. Η υπεριώδης ακτινοβολία, όμως, τραυματίζει το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος, επιταχύνοντας τη γήρανσή του. Σύμφωνα, μάλιστα, με αυστραλιανή έρευνα, η καθημερινή χρήση αντηλιακού επιβραδύνει έως και 24% την εμφάνιση σημαδιών του γήρατος. Μήπως να το ξανασκεφθείς;

Άνετος «ενυδατωμένος» ύπνος

Η αγκαλιά του Μορφέα είναι ο καλύτερος εχθρός της γήρανσης. Μάλιστα ο ύπνος γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικός, όταν συνοδεύεται και από τη χρήση ενυδατικής κρέμας σώματος. Τουλάχιστον, αυτό τονίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ένα πλήρες 8ωρο ξεκούρασης γίνεται πολύ πιο αποτελεσματικό για την αποκατάσταση των μη υγειών κυττάρων του δέρματος με την παράλληλη χρήση ενυδατικών ενισχυτικών στην επιδερμίδα.

Πολλά ποτήρια νερό, λιγότερο αλκοόλ

Η σωστή ενυδάτωση ξεκινάει με την κατανάλωση νερού. Μέχρι σήμερα, γνωρίζουμε ότι για τις μεν γυναίκες είναι αναγκαία 8 με 10 ποτήρια, ενώ και για τους άντρες 12 με 13 ποτήρια, δηλαδή περίπου 2,5 και 3,5 λίτρα αντίστοιχα. Οι ποσότητες αυτές, βέβαια, μεταβάλλονται ανάλογα, τόσο με τη δραστηριότητα και τη διατροφή του ατόμου, όσο και με το κλίμα και τη φυσική του κατάσταση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, λοιπόν, η κατανάλωση του νερού βοηθά το σώμα να μην απορροφά υγρά από τους ιστούς στο δέρμα με αποτέλεσμα να διατηρείται για μεγαλύτερο διάστημα μέσα στην ημέρα ενυδατωμένο. Σε αντίθεση, βέβαια, με την κατανάλωση αλκοόλ, η οποία στερεί το νερό και τα αντιοξειδωτικά, αφυδατώνοντας την επιδερμίδα πολύ γρήγορα.

Υπάρχουν, βέβαια, πολλά ακόμη που μπορεί να κάνει ένας pro για να διατηρεί την εμφάνισή του συνεχώς λαμπερή. Οι τρεις παραπάνω συμβουλές, ωστόσο, είναι απλά ενισχυτικές σε ένα τρόπο ζωής που πρέπει να περιλαμβάνει περισσότερη άσκηση και υγιεινή διατροφή. Και κάτι τελευταίο: Πριν πάρεις τους δρόμους και αρχίσεις να αναζητάς την ιδανική κρέμα σώματος ή το καλύτερο αντηλιακό στα φαρμακεία, καλύτερα να συμβουλευτείς πρώτα ένα δερματολόγο.

Πηγή: www.onsports.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ