Γιατί ο εθισμός στο Facebook σου στερεί την ευτυχία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Κάνε ένα διάλειμμα να δεις καλό.

Εν αντιθέσει με πρόσφατη έρευνα που υποστήριζε ότι οι χρήστες του Facebook έχουν αυξημένη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερο, σε σχέση με όσους απέχουν από τα social media, έρχεται τώρα μία νέα επιστημονική μελέτη να σου υπενθυμίσει ότι το κοινωνικό δίκτυο του Mark Zuckerberg είναι «του διαβόλου».

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Cyberphysiology, Behavior, and Social Networking και στην οποία συμμετείχαν 2.000 άτομα, άντρες και γυναίκες, αρκεί μία μικρή αποχή από το Facebook για να δεις την ψυχική σου υγεία να βελτιώνεται.

Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές, αφού χώρισαν τους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες: Τα μέλη της πρώτης έμπαιναν καθημερινά στο Facebook, ενώ εκείνα της δεύτερης σταμάτησαν τη χρήση του για μία εβδομάδα. Όπως διαπίστωσαν, όσοι από τους συμμετέχοντες ανήκαν στη δεύτερη εβδομάδα και ήταν τακτικοί χρήστες του Facebook, παρατηρήθηκε ότι επτά ημέρες μετά το πείραμα, αισθάνονταν πιο ευτυχείς και ικανοποιημένοι με τη ζωή τους και λιγότερο εμπαθείς και ζηλιάρηδες.

«Η συγκεκριμένη έρευνα αποδεικνύει περίτρανα ότι η απεξάρτηση από το Facebook οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα πνευματικής και συναισθηματικής ευημερίας», επισήμανε ο Tromholt Morten, εκ των συγγραφέων της μελέτης.

Ευκαιρία, λοιπόν, τώρα που είναι γιορτές να κάνεις ένα διάλειμμα από το Facebook για να δεις καλό.

ACTIVEBODY B1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ