Η «βάρβαρη» προπόνηση ποδιών του «The Rock»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο Dwayne Johnson aka The Rock ξέρει πώς να γυμνάζει τα πόδια του με έξυπνο αλλά και έντονο τρόπο.

Ο Dwayne Johnson ήταν από πάντα ένας από τους πιο μυώδεις άντρες του Χόλιγουντ. Πλέον, είναι ακόμα πιο μυώδης, χάρη στην προετοιμασία την οποία έκανε για το ντεμπούτο του ως Black Adam, στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC - ένα από τα πιο απαιτητικά εγχειρήματα στην καριέρα του. Αυτό, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι χρειάστηκε να σηκώνει όλο και πιο τερατώδεις αλτήρες, αλλά, ειδικά όσον αφορά την προπόνηση των ποδιών του, να βρει τρόπους να γυμνάζεται πιο 'έξυπνα'.

Σημασία έχει η τεχνική, όχι τα κιλά

Στη λεζάντα ενός πρόσφατου post του στο Instagram ανέφερε ότι η μέρα που αφιερώνει στην προπόνηση των ποδιών του μπορεί να είναι σκληρή αλλά εκείνος αισθάνεται ευγνωμοσύνη που προσπαθεί να δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό, για να ξεπεράσει το προσωπικό του όριο.

Στη συνέχεια, περιέγραψε με λεπτομέρεια όλα όσα κάνει για να χτίσει και να διατηρήσει τη δύναμη των τεράστιων τετρακεφάλων του. Επίσης, εξήγησε ότι τα πιο αποτελεσματικά προγράμματα προπόνησης για εκείνον δεν έχουν να κάνουν με το πόσα κιλά σηκώνει αλλά με την τεχνική που χρησιμοποιεί κατά την άσκησή του.

Η δομή της προπόνησής του

Ο ηθοποιός-ντούκι ξεκινάει την προπόνησή του με ένα ζέσταμα που διαρκεί 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει ασκήσεις με κύλινδρο αφρού, stretching και κοιλιακούς. Επίσης, μια σειρά από ασκήσεις που ενεργοποιούν τους μύες που θα γυμνάσει, όπως εκτάσεις ποδιών, leg curls και απαγωγές μηρών.

Αφού ολοκληρώσει το ζέσταμά του, προχωράει με τα λεγόμενα 'γιγαντιαία σετ' του που αποτελούνται από 15-20 επαναλήψεις για κάθε άσκηση (5 σετ / άσκηση). Συνήθως τις ασκήσεις τις κάνει σε συνδυαστικά σετ, π.χ. συνδυάζει τις πιέσεις ποδιών με κάποια ειδική εκδοχή του squat.

Το μυστικό για τον 'The Rock' βρίσκεται στις αργές, έντονες και ελεγχόμενες επαναλήψεις, όπως και στη μεγιστοποίηση της επιβάρυνσης σε κάθε σετ.

Την προπόνησή του την ολοκληρώνει με περπάτημα με προβολές ποδιών -ένα 'στανταράκι' στη ρουτίνα που ακολουθεί τη μέρα που αφιερώνει στο να γυμνάσει τα πόδια του- σε σούπερ σετ με ρουμάνικες άρσεις θανάτου και με παύση ενός δευτερολέπτου μετά την ολοκλήρωση κάθε επανάληψης.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει εύκολα κάποιος που παρακολουθεί τον τρόπο που γυμνάζεται, τα βάρη που σηκώνει δεν είναι ποτέ υπερβολικά. Κι αυτό γιατί γνωρίζει τη σημασία του να γυμνάζεται όχι μόνο έξυπνα αλλά και με ασφάλεια.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ