Τι πρέπει να προσέχουν το καλοκαίρι όσοι έχουν τατουάζ;

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Γιατί χρειάζεται πάντα προσοχή ο ήλιος;

Το τατούαζ δεν χρειάζεται φροντίδα μόνο το πρώτο διάστημα που το έχει κάνει κάποιος. Όσοι αποφασίζουν να «χτυπήσουν» τατουάζ, πρέπει να γνωρίζουν, ότι θα το φροντίζουν εφ’ όρου ζωής.

Όταν γίνεται ένα τατουάζ, ο οργανισμός αντιμετωπίζει το μελάνι ως ξένο σώμα και λευκά αιμοσφαίρια ενεργοποιούνται για να το αποβάλλουν από το σώμα. Παρ’ όλα αυτά, δεν τα καταφέρνουν γιατί τα σωματίδια της χρωστικής ουσίας είναι μεγαλύτερα και έτσι υπερισχύουν των αιμοσφαιρίων. Το μόνο που καταφέρνουν είναι ένα μικρό ξεθώριασμα, που όμως δεν είναι ενοχλητικό, ούτε καταστρέφει το σχέδιο.

Όσοι έχουν κάνει τατουάζ όμως, πρέπει να προσέχουν γιατί μπορεί να ξεθωριάσει από άλλες κακές συνήθειες. Πρέπει πάντα να προστατεύεται από τον ήλιο.
Οι ακτίνες UV καταστρέφουν τη χημική δομή των χρωστικών ουσιών και σιγά σιγά το μελάνι διαλύεται. Εκτός από το ξεθώριασμα, η έκθεση στον ήλιο, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο δέρμα, καθώς ειδικά αυτό το σημείο είναι πολύ ευαίσθητο.

Αν το τατουάζ είναι πρόσφατο, δεν πρέπει να εκτεθεί στον ήλιο για 2-4 εβδομάδες, ώστε να προλάβει να επουλωθεί η πληγή. Τον πρώτο μήνα το δέρμα σε αυτό το σημείο είναι πολύ ευαίσθητο και πρέπει να προστατευτεί από οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει κάποια αντίδραση του οργανισμού.

Δεν πρέπει να βραχεί από νερό της πισίνας, από τη θάλασσα ή από νερό λίμνης. Μόνο στο νερό του ντους δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά και πάλι δεν πρέπει να τριφτεί με το σφουγγάρι και το στέγνωμα του πρέπει να γίνεται με χαρτί ταμποναριστά.

Σε αυτό το διάστημα, επίσης δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με αντηλιακό, αλλά μόνο με ενυδατική κρέμα για τα συγκάματα, που πρέπει να ανανεώνεται 2-3 φορές την ημέρα.

Όταν περάσει αυτό το διάστημα, αλλά και όσοι έχουν παλιότερα τατουάζ, μπορούν να βγουν στον ήλιο αλλά με προσοχή. Πρέπει πάντα να χρησιμοποιούν αντηλιακό.

Το αντηλιακό πρέπει να έχει δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30 και να ανανεώνεται κάθε 2 ώρες, μετά το κολύμπι ή μετά από υπερβολική εφίδρωση.

Για μεγαλύτερη προστασία, το αντηλιακό πρέπει να τοποθετείται τουλάχιστον 20 λεπτά πρέπει εκτεθούμε στον ήλιο. Οι ειδικοί προτείνουν επίσης, αδιάβροχα αντηλιακά που δεν φεύγουν εύκολα με το νερό.

Στην αγορά, υπάρχουν και ειδικά αντηλιακά μόνο για τατουάζ με πιο ισχυρή σύνθεση. Δημιουργούν ένα στρώμα που κάνει τα τατουάζ ακόμα πιο λαμπερά και έντονα, ενώ παράλληλα τα προστατεύει.

Ακόμη και σε μια πρωινή βόλτα, πρέπει να τοποθετείται αντηλιακό σε περίπτωση που δεν καλύπτεται από ρούχα.

Όσοι έχουν κάνει τατουάζ πρέπει να προσέξουν και το σολάριουμ, γιατί είναι το ίδιο καταστρεπτικό για το δέρμα, αν όχι χειρότερο.

Η ακτινοβολία είναι περισσότερο στοχευμένη προς το δέρμα και η υπερέκθεση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όχι μόνο στο τατουάζ, αλλά και γενικότερα στην επιδερμίδα.

Σε αυτή την περίπτωση, το τατουάζ πρέπει να καλυφθεί με κάποιο ύφασμα.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ