Γυμναστήρια: Μείωση έως και 60% στους τζίρους λόγω κορωνοϊού

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σοβαρή μείωση των εσόδων έως και 60% έχουν καταγράψει τα γυμναστήρια και οι σχολές πολεμικών τεχνών λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Μεγάλες είναι οι απώλειες εσόδων στα γυμναστήρια και στους χώρους πολεμικών τεχνών, με την απώλεια να αγγίζει μέχρι και το 60% της προ κορωνοϊού περιόδου. Όπως ανέφεραν γυμναστές και προπονητές πολεμικών τεχνών, οι προτεραιότητες των ατόμων έχουν αλλάξει δραματικά, παραγκωνίζοντας τη σωματική τους υγεία. Και την ίδια στιγμή, μέσα από δηλώσεις τους, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός πως οι μη εμβολιασμένοι ενήλικες δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους.

Πιο συγκεκριμένα, δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στους γυμναστές και προπονητές πολεμικών τεχνών το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επέβαλε ένα οριστικό lockdown πριν μερικές εβδομάδες στους ανεμβολίαστους στους κλειστούς χώρους. Όπως διεμήνυσε ο πρωθυπουργός και μετέδωσαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όλοι οι ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, απαγορεύεται να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους ακόμη και με την επίδειξη αρνητικού τεστ. Η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν μια απόφαση μείζονος σημασίας, καθώς θεωρήθηκε ως μια έκτακτη και άμεση ενέργεια για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του www.neakriti.gr προπονητές-ιδιοκτήτες συλλόγων μίλησαν για την απώλεια εσόδων, η οποία είναι αρκετά μεγάλη για τα δεδομένα της εποχής. Ο Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης είναι προπονητής συλλόγου Tae-Kwo-Do στη Χερσόνησο και μίλησε για τα μειωμένα έσοδα που φτάνουν το 50% με τα νέα μέτρα, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του που ένα αρνητικό PCR τεστ δε δίνει τη δυνατότητα πλέον σε έναν ενήλικο να ασκήσει την αγαπημένη του αθλητική δραστηριότητα.

«Με τα νέα μέτρα, έχει χαθεί το 50% των εσόδων που έβγαζαν οι γυμναστές και οι προπονητές πολεμικών τεχνών. Ανά τετραγωνικό μέτρο, μια αίθουσα 100 τ.μ. χωράει 20 άτομα, ενώ τώρα με τα νέα μέτρα θα διαπιστώσουμε πως πλέον η συγκεκριμένη αίθουσα πρέπει να έχει χωρητικότητα 10 ατόμων. Αυτόματα, μιλάμε για τα μισά χρήματα», ανέφερε ο κ. Καλαϊτζάκης, ενώ συνέχισε: «Για να ταξιδέψεις σε κάποιο μέρος, είτε είσαι εμβολιασμένος είτε ανεμβολίαστος, θα πρέπει να έχεις αρνητικό PCR test. Θα μπορούσε λοιπόν και κάποιος ανεμβολίαστος με αρνητικό τεστ να κάνει προπόνηση. Και το λέω γιατί ο ιός δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να κολλήσει ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους».

Ο κ. Καλαϊτζάκης έκανε έκκληση προς την Πολιτεία να στηρίξει στους χώρους πολεμικών τεχνών, καθώς προσπαθούν στα πλαίσια της υγειονομικής συγκυρίας να ανταποκριθούν και να καλύψουν επαρκώς τις ανάγκες τους σε οικονομικό επίπεδο.

«Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει τους χώρους των γυμναστηρίων και τους χώρους πολεμικών τεχνών. Σχεδόν όλοι οι σύλλογοι θεωρούσαμε πως, μετά το τέλος της καραντίνας, θα υπάρχει μαζική επιστροφή στα γυμναστήρια. Αλλά εγώ προσωπικά, σε σχέση με πέρυσι, έχω είκοσι άτομα λιγότερα. Μάλιστα, ελάχιστοι είναι οι σύλλογοι που δεν έχουν απώλεια ατόμων. Το πρόβλημα είναι γενικό. Η Πολιτεία οφείλει να παράσχει τα απαραίτητα κίνητρα όπως είχε γίνει πέρυσι. Πέρυσι, η Πολιτεία ήταν αρωγός των γυμναστηρίων και γενικότερα των χώρων των πολεμικών τεχνών. Τώρα, όμως, οι χώροι γυμναστικής και πολεμικών τεχνών έχουν ανάγκη από περισσότερα χρήματα, γιατί είχαν παραμείνει κλειστοί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ένεκα της καραντίνας. Και οι μεγαλύτερες ηλικίες οφείλουν να έχουν πρόσβαση στον χώρο γυμναστικής είτε είναι εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι. Δεν υπάρχει λόγος οι μικρότερες ηλικίες να έρχονται κατόπιν self test και οι μεγαλύτερες ηλικίες να μπορούν να εισέρχονται παρά μόνο με την προϋπόθεση να είναι εμβολιασμένοι. Το ίδιο εύκολα μπορεί να κολλήσει και ο εμβολιασμένος και ο ανεμβολίαστος. Να μπορούν οι μη εμβολιασμένοι ενήλικες να εισέρχονται με rapid test, λοιπόν. Αυτό οφείλει να το θεσπίσει η Πολιτεία», τόνισε ο κ. Καλαϊτζάκης.

«Φοβούνται να έρθουν στο γυμναστήριο»

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και ο προπονητής του Συλλόγου «Κρητική Ακαδημία», Δημήτρης Τουρλάκης, ο οποίος μιλώντας στη «ΝΚ» υποστήριξε πως η απώλεια είναι αρκετά μεγάλη, τόσο που αγγίζει το 60%, ενώ σε αυτό το αρκετά υψηλό ποσοστό περιλαμβάνονται και οι ανεμβολίαστοι-αρνητές εμβολίων και άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί αλλά αισθάνονται φόβο μήπως κολλήσουν τον ιό στον εσωτερικό χώρο.

«Η απώλεια εσόδων είναι 55-60% κάτω σε σχέση με την περίοδο προ κορωνοϊού. Είναι μεγάλο το ποσοστό. Δεν είναι μόνο οι ανεμβολίαστοι, αλλά είναι και οι αρνητές και κάποιοι εμβολιασμένοι που γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να κολλήσουν. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα πως οι ανεμβολίαστοι κάνουν τη ζημιά. Την τελευταία κατηγορία ανθρώπων, δηλαδή αυτούς που φοβούνται - τη συναντούμε σε οικογένειες που έχουν έστω ένα άτομο που να ανήκει σε ευπαθή ομάδα. Γι’ αυτό τον λόγο θα δούμε πως πολλά παιδιά πλέον κάνουν τα απολύτως απαραίτητα, όπως την εκμάθηση Αγγλικών. Ο αθλητισμός έχει μείνει πίσω. Δεν μπορούμε να ρίξουμε, όμως, τις ευθύνες στους ανεμβολίαστους, καθώς πολλά είναι τα εμβολιασμένα άτομα που φοβούνται, όπως προείπα, να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους ένεκα της παρουσίας ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες στην οικογένειά τους. Αυτοί που δεν έρχονται είναι είτε αμιγώς ενήλικοι που έκαναν προπόνηση, είτε ενήλικες που έχουν γραφτεί σ’ έναν Σύλλογο για το παιδί τους. Αυτοί που έχουν παιδιά έως 11 ετών έχουν εξαφανιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Πηγή: www.neakriti.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ