6 ασκήσεις κοιλιακών για ομαλή επιστροφή στο γυμναστήριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πίστεψέ μας, μπορείς να γυμναστείς με άνεση και από το σπίτι σου. Τουλάχιστον για λίγες μέρες μέχρι να επανέλθεις.

Την περίοδο των γιορτών, τα γυμναστήρια τείνουν να αδειάζουν, κάτι που είναι πολύ λογικό αφού κανενός το μυαλό δεν είναι στα βάρη, τους κοιλιακούς και τις προπονήσεις. Αντιθέτως, όλοι σκέφτονται, φαγητό, γλυκά, ποτά και εξόδους.

Ωστόσο, για να μην είμαστε άδικοι, η αλήθεια είναι πως υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων που δε θέλει να βγαίνει εκτός προγράμματος και έτσι ενδέχεται ακόμη και στις γιορτές, να σκέφτεται τη γυμναστική. Σε περίπτωση λοιπόν που κι εσύ θέλεις να έχεις μία ομαλή επιστροφή από το σπίτι στο γυμναστήριο, συγκεντρώσαμε 6 ασκήσεις κοιλιακών ούτως ώστε ναι μεν να γυμναστείς, αλλά να μην τα βρεις σκούρα επιστρέφοντας από την απόλυτη απραξία στην πραγματικότητα της εντατικής προπόνησης.

1. Κοιλιακοί στο πάτωμα
Ξαπλώνεις με την πλάτη στο πάτωμα και με τα χέρια ακουμπισμένα στα πλάγια. Σηκώνεις τα πόδια μέχρι να κάνουν μία γωνία 90 μοιρών με τον κορμό και σπρώχνεις προς στον ουρανό. Το υπόλοιπο σώμα παραμένει φυσικά ακίνητο.

2. Περιστρεφόμενοι κοιλιακοί
Μπαίνεις σε θέση σανίδας με τους πήχεις σου να ακουμπούν στο πάτωμα. Τώρα πηδάς γυρίζοντας τα πόδια σου προς τα μέσα, παίρνοντάς τα στα πλάγια. Η περιστροφική αυτή κίνηση θα σε κάνει να δουλέψεις πολύ έντονα τους κάτω κοιλιακούς αλλά και τους λοξούς.

3. Παραλλαγή των κλασικών κοιλιακών
Τοποθετείς τον εαυτό σου σε θέση V, με τα πόδια και την πλάτη σηκωμένα και χωρισμένα από το έδαφος. Περιστρέφεις τα πόδια σου προς τα μέσα, κάνοντας κύκλους, και μετά τα ξαναφέρνεις μαζί.

4. Κοιλιακοί "δύσκολοι" αλλά αποτελεσματικοί
Ξαπλώνεις στο πάτωμα με τα πόδια και τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι σου. Ενεργοποιώντας τον πυρήνα, σηκώνεις το σώμα σου και το ένα πόδι μέχρι να αγγίξεις το πόδι σου με το αντίθετο χέρι.

5. Κοιλιακοί κωπηλασίας
Η άσκηση αυτή μιμείται την κίνηση της κωπηλασίας. Μπαίνεις σε θέση V και με τα χέρια σου ενωμένα περιστρέφεις τον κορμό σου φέρνοντας τα χέρια σου σε κάθε πλευρά ενώ τεντώνεις συγχρόνως τα πόδια σου. Τώρα το μόνο που μένει να κάνεις είναι να περιστρέψεις τους ώμους σου.

6. Σανίδα με περιστροφή
Μπαίνεις σε ψηλή θέση σανίδας και γυρίζεις προς κάθε πλευρά, σηκώνοντας το αντίστοιχο χέρι προς το ταβάνι. Περιστρέφεις εναλλάξ κάθε πλευρά για 30 δευτερόλεπτα.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ