Οι ιδανικές ασκήσεις για θηριώδη μυική μάζα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αυτό που έχουμε να σου πούμε, σίγουρα δεν το περιμένεις.

Για να χτίσεις αποτελεσματικά τη μυική σου μάζα είναι απαραίτητο όχι μόνο να έχεις μία σωστή διατροφή, αλλά και να εκτελείς τις κατάλληλες ασκήσεις. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, ορισμένοι ειδικοί προτείνουν ότι οι απλές ασκήσεις μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικές με την άρση βαρών.

Ποιες ασκήσεις όμως είναι ιδανικές για να την ενισχύσεις;

Καθώς γερνάμε, η φυσική απώλεια μυικής μάζας μπορεί να αυξήσει το ποσοστό σωματικού λίπους οπότε η ενδυνάμωση των μυών καθίσταται ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση και τη βελτίωση του βάρους μας σε κάθε στάδιο της ζωής, σύμφωνα με τους ειδικούς. Εκτός του ότι βοηθούν στην ανάπτυξη ισχυρών οστών και μειώνουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης, οι δυνατοί μύες μπορούν να σε βοηθήσουν στον έλεγχο του βάρους σου, αυξάνοντας τον μεταβολισμό σου και καίγοντας περισσότερες θερμίδες. Βελτιώνουν επίσης την ποιότητα ζωής καθώς διευκολύνουν τις καθημερινές δραστηριότητες και βελτιώνουν την ισορροπία, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο πτώσεων.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Applied Physiology δείχνει ότι οι διατάσεις μπορεί να είναι εξίσου ευεργετικές με την προπόνηση με βάρη για την οικοδόμηση των μυών. Αυτό το κρίσιμο μέρος της προπόνησης συχνά παραβλέπεται. Η ενσωμάτωση μερικών απλών διατάσεων στην εβδομαδιαία ρουτίνα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη δύναμη και τη μυική μας μάζα.

Η σημασία των διατάσεων υπερβαίνει την πρόληψη τραυματισμών, καθώς αποτελεί επίσης βασικό παράγοντα για την απόκτηση δύναμης και την οικοδόμηση μυών. Έτσι, την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να κάνεις 15 λεπτά έντονες ασκήσεις στο στήθος, ψήσου να προσθέσεις μερικές διατάσεις στη ρουτίνα σου για να ενισχύσεις τα αποτελέσματά σου.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ