Πόσες μέρες είναι φυσιολογικό να είσαι πιασμένος απ’ τη γυμναστική;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Είναι φυσιολογικό να είσαι πιασμένος απ’ τη γυμναστική αλλά και αυτό ως έναν βαθμό. Σημαίνει αρχικά ότι έχει γίνει η δουλειά και όσο κι αν παραπονιέσαι, κατά βάθος και λιγάκι σου αρέσει.

Αρχικά το να είσαι πιασμένος απ’ τη γυμναστική… συμβαίνει σε όλους και κυρίως αν είσαι νέος στο… σπορ, αυτό μπορεί να συμβεί σε λίγο πιο έντονο βαθμό. Το θέμα είναι να μην απογοητευτείς και να συνεχίσεις τη γυμναστική.

Αλλά πόσο καιρός θεωρείται φυσιολογικό να είσαι πιασμένος απ’ τη γυμναστική;

Πολλοί διατυπώνουν το ερώτημα αν το να είσαι πιασμένος ακόμη και τρεις ημέρες μετά τη γυμναστική είναι φυσιολογικό. Η απάντηση που δίνουν οι ειδικοί είναι «ναι», είναι απολύτως φυσιολογικό να πονάς σε όλο σου το σώμα μετά από τρεις ημέρες άσκησης. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από το πόσο έντονη γυμναστική κάνεις.

Όσο περισσότερες επαναλήψεις κάνεις σε μια άσκηση, τόσο πιο επώδυνη θα είναι. Δεν είναι ασυνήθιστο να νιώθεις τις δυσάρεστες επιδράσεις για μια εβδομάδα μετά από μια έντονη άσκηση. Επιπλέον, αν το σώμα σου δεν είναι συνηθισμένο σε ένα είδος άσκησης, τότε ο πόνος συνήθως είναι πιο έντονος.

πιασμένος απ' τη γυμναστική

Μάλιστα, ο μυϊκός πόνος δεν ξεκινά αμέσως μόλις τελειώσεις τη γυμναστική σου, αλλά κορυφώνεται μεταξύ 48 έως και 72 ωρών μετά την άσκηση! Αν έχεις γυμναστεί πολύ σκληρά, είναι πολύ πιθανό να πονάς για περισσότερες από τρεις ημέρες, αλλά μετά τις τρεις ημέρες ο πόνος σταδιακά πρέπει να αρχίζει να υποχωρεί και όχι να επιδεινώνεται.

Τα συμπτώματα συνήθως μειώνονται, και στη συνέχεια εξαφανίζονται στο διάστημα πέντε έως επτά ημερών.

Αν, όμως, συνεχίσεις να πονάς, αυτό μπορεί να παρατείνει τον χρόνο αποκατάστασης. Αυτό που θα μπορούσες να προσπαθήσεις είναι η ενεργή αποκατάσταση, όπως το περπάτημα ή η άσκηση σε άλλες μυϊκές ομάδες.

Αν, όμως, ακόμη και μετά από τρεις ημέρες νιώθεις περισσότερο πόνο ή πονάς όταν κάνεις την άσκηση, τότε καλό θα ήταν να επισκεφτείς τον γιατρό σου.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ