Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

5 ποτά που πρέπει να αποφεύγεις πριν από κάθε προπόνηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν ψάχνεις να βρεις τρόπους να μεγιστοποιήσεις την απόδοσή σου στο γυμναστήριο ή σε οποιαδήποτε άλλη αθλητική δραστηριότητα, τότε πρέπει να μείνεις μακριά από αυτά τα 5 ποτά.

Κάποια από αυτά είναι γνωστά, όπως το αλκοόλ, αλλά κάποια άλλα μπορεί να σε εκπλήξουν…

1. Το αλκοόλ, ακόμη και όταν καταναλώνεται με μέτρο, σε αφυδατώνει, περιορίζει την ισορροπία και τη λήψη αποφάσεων και ευνοεί τη δημιουργία φλεγμονών.

2. Τα energy drinks που περιέχουν γαλακτοκομικά, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη, πράγμα που δυσκολεύει το πεπτικό σου σύστημα ή μπορεί να σου προκαλέσουν αέρια. Αν θέλεις να πάρεις κάποια πρωτεΐνη πριν από την άσκηση, δοκίμασε τον ορό γάλακτος.

3. Τα φρουτοποτά, ακόμα κι αυτά με την ένδειξη του φυσικού χυμού, είναι φορτωμένα με ζάχαρη. Προτίμησε τα sugar free, τους φρεσκοστιμμένους χυμούς ή το νερό.

4. Τα αναψυκτικά είναι επίσης μία κακή επιλογή, καθώς εκτός από τη ζάχαρη και τις θερμίδες, μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση, αέρια, κοιλιακό πόνο ή φούσκωμα. Ακόμα κι αν πρόκειται για αναψυκτικά με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, όπως η ασπαρτάμη, η οποία μπορεί να προκαλέσει απώλεια μνήμης, εναλλαγές της διάθεσης, ζάλη και ημικρανίες.

5. Αυτό που ίσως δεν περίμενες να δεις με τίποτα σε αυτήν την λίστα είναι τα sports drinks, που ναι μεν παρουσιάζονται ως ιδανικά ποτά για την άσκηση, αλλά στην ουσία δεν παρέχουν πολλά οφέλη στην υγεία σου. Κάποια από αυτά είναι χαμηλά σε περιεκτικότητα ζάχαρης, ενώ περιέχουν ηλεκτρολύτες που βοηθούν στην ενυδάτωση του σώματος και την ανάκαμψή του μετά την άσκηση. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά λειτουργούν όπως τα μη ανθρακούχα αναψυκτικά.

2222banner

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως θα αυξήσεις με φυσικό τρόπο την φλεβικότητα!
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Χτίστε μπράτσα στα σοβαρά με το σύστημα έκρηξης-αντοχής
  • Τι πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε προπόνηση στο κρύο
  • Με ποιες τροφές θα αυξήσεις την όρεξη για προπόνηση
loading...