Βαθύ κάθισμα: Κάνουμε squats με τον σωστό τρόπο!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σκέψου το βαθύ κάθισμα ως το «μικρό μαύρο φόρεμα» της άσκησης: Γυμνάζει τα πάντα και μπορείς να το κάνεις και στη δουλειά.

Το ταπεινό κάθισμα είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις που υπάρχουν. Στοχεύει στους γλουτούς, τους μηρούς και τον κορμό, καις πιο πολλές θερμίδες από τις περισσότερες ασκήσεις, ενώ ωφελεί και την υγεία σου.

Σύμφωνα με τoν Θέμη Δούσκα, personal trainer, τα καθίσματα μειώνουν επίσης τους τραυματισμούς, συμπληρώνουν την καρδιαγγειακή σου προπόνηση (π.χ. τρέξιμο ή ποδηλασία) και βελτιώνουν την ευλυγισία και την κινητικότητά σου.

«Όταν γυμνάζεις τους μεγαλύτερους μυς με τα καθίσματα, έχεις πιο γρήγορα σύσφιγξη και απώλεια λίπους από την περιοχή» προσθέτει o trainer. «Άλλο ένα όφελος: Χτίζοντας άλιπους μυς, αυξάνεται ο μεταβολισμός». Να πώς θα βελτιώσεις τη στάση του σώματος για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

1/ Ξεκίνα με τα πόδια ανοιχτά στο φάρδος των ώμων. Στρέψε τα δάχτυλα των ποδιών ελαφρώς προς τα έξω, περίπου 30 μοίρες.

2/ Κράτησε την πλάτη ίσια και τα γόνατα στην ευθεία των δαχτύλων –ποτέ πιο έξω– και στον ίδιο προσανατολισμό καθώς κατεβαίνεις.

3/ Βεβαιώσου πως φτάνεις όσο χαμηλά πρέπει – οι μηροί σου να είναι παράλληλοι με το πάτωμα. Σφίξε τους γλουτούς σου για να σπρώξεις το σώμα σου προς τα επάνω.

Πόσα squats ξέρεις;

Πιστεύεις πως υπάρχει μόνο ένα είδος καθισμάτων; Λάθος! Υπάρχουν το κάθισμα με βάρος, το βαθύ κάθισμα, το sumo και πολλά ακόμα – για την παρακάτω πρόκληση, όμως, κάνε την κλασική εκδοχή με το βάρος του σώματός σου, εστιάζοντας μόνο στην αύξηση των επαναλήψεων.

Ο τελικός στόχοςΤα 150 καθίσματα! «Ο καλύτερος τρόπος για να τελειοποιήσεις μια άσκηση είναι οι πολλές, πάρα πολλές επαναλήψεις» συμβουλεύει o trainer.

Πηγή: www.shape.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ