Ποιες πρωτεΐνες κάνουν καλό και στους μύες και στην καρδιά;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ένα από τα πιο συχνά ζητήματα συζήτησης στους κύκλους των δρομέων είναι το ζήτημα μακροθρεπτικών συστατικών και συγκεκριμένα των πρωτεϊνών, που είναι εξαιρετιά σημαντικές για τους δρομείς που θέλουν να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, οι ερευνητές διατροφής επισήμαιναν πως οτιδήποτε δεν ήταν κάποτε… ζωντανό ήταν και «ατελές» σε πρωτεΐνες.

Σύμφωνα με εκείνες τις εκτιμήσεις, σε καμία τροφή δεν βρίσκατε τα υψηλά επίπεδα των απαραίτητων αμινοξέων που θα μπορούσατε να βρείτε στη λεγόμενη «πλήρης» πρωτεΐνη του κρέατος και των ψαριών.

Για παράδειγμα, για τους τότε διατροφολόγους, τα φασόλια ή τα δημητριακά δεν πρόσφεραν πολλά στην οικοδόμηση ή τη συντήρηση των μυών. Όμως πλέον, αυτή είναι μια σκέψη εξαιρετικά ξεπερασμένη.

Η σύγχρονη επιστήμη δείχνει ότι αυτές οι εν λόγω πρωτεΐνες πραγματικά κάνουν καλή δουλειά στην προσπάθειά σας να χτίσετε και να διατηρήσετε τους μύες σας.

Διότι οι ερευνητές πλέον καταλαβαίνουν ότι είναι η συνολική ποσότητα πρωτεΐνης που καταναλώνετε σε μια ημέρα και όχι ο συγκεκριμένος τύπος πρωτεΐνης που τρώτε, που έχει σημασία.

Έρευνες έχουν επανειλημμένα δείξει ότι η κατανάλωση περίπου 30 γραμμαρίων πρωτεΐνης στο γεύμα μπορεί να προκαλέσει ικανοποίηση και κορεσμό ενώ η ίδια ποσότητα είναι ευεργετική για την ανάπτυξη μυών και τη συντήρηση.

Κάνουν καλό
Επίσης, η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει ότι οι φυτικές πρωτεΐνες μπορούν όχι μόνο να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μυών, αλλά και να μειώσουν την αρτηριακή σας πίεση κάνοντας καλό και στην καρδιά σας, καθώς και τους κίνδυνους ασθένειας.

Είναι χαρακτηριστικό πως περίπου το 52% των Αμερικανών έχουν διαφοροποιήσει τη διατροφή τους τα τρία τελευταία χρόνια προκειμένου να συμπεριλάβουν περισσότερα φυτικά τρόφιμα, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την ερευνητική εταιρεία «Innova Market Insights».

Κάντε λοιπόν στη διατροφή σας μια καλή χάρη: ξεκινήστε να ενσωματώνετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά σε κάθε σας γεύμα. Στη συνέχεια, μετά από ένα μήνα, αξιολογήστε πώς αισθάνεστε. Έχετε περισσότερη ενέργεια; Ζυγίζετε λιγότερο; Ταυτόχρονα ενισχύετε τους μύες σας;

Εάν ναι, τότε ίσως, να νιώθετε και πιο πλήρεις.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ