Κίνητρα για να μην χάνεις τη προπόνησή σου στο γυμναστήριο

  • Κατηγορία Motivation
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όλοι θέλουμε να έχουμε γυμνασμένο σώμα, αλλά λίγοι ακολουθούμε πιστά τη διαδρομή σπίτι-γυμναστήριο ή δουλειά-γυμναστήριο.

Μπορεί να ενθουσιαζόμαστε στην ιδέα πως θ’ αποκτήσουμε το σώμα που θέλουμε και να πηγαίνουμε με χαρά να γραφτούμε σε κάποιο γυμναστήριο, αλλά λίγοι το επισκέπτονται τακτικά και χύνουν ιδρώτα στα μηχανήματα.

Πληρώνουμε τη συνδρομή στο γυμναστήριο ενθουσιασμένοι, αλλά μετά από ένα διάστημα δεν ξαναπατάμε.

Αυτό οφείλεται είτε στη βαρεμάρα των μετακινήσεων, είτε στο φόρτο εργασίας και έτσι η συνδρομή μας καταλήγει στα σκουπίδια.

Είναι κρίμα να δίνουμε τόσα λεφτά στις συνδρομές και να μην τις αξιοποιούμε όπως πρέπει.

Γι’ αυτό, υπάρχουν τρόποι που μπορεί να σας δώσουν το κίνητρο στο να μείνετε πιστοί στην προπόνησή σας ώστε να μη την ξαναχάσετε ποτέ.

Εάν ανήκεις και εσύ στην παραπάνω κατηγορία δεν έχεις παρά να κάνεις ένα από τα παρακάτω:

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Σύμφωνα με ομάδα Καναδών επιστημόνων, όσο πιο στενά συνδέετε την άσκηση με τη προσωπική σας ταυτότητα τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να κάνετε την προπόνηση μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας.

Εμπλουτίστε τη μέρα σας με οπτικά ερεθίσματα- για παράδειγμα, αφήστε τα αθλητικά παπούτσια δίπλα στην εξώπορτα του σπιτιού σας και την τσάντα του γυμναστηρίου στο αυτοκίνητο σας.

ΚΑΝΤΕ ΣΥΧΝΑ LOGIN
Σύμφωνα με έρευνα στο Journal of American College Health, οι άνθρωποι που αναφέρουν την πρόοδο τους στους άλλους έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν στο πρόγραμμά τους, αλλά δεν χρειάζεται αυτή η αναφορά να γίνεται face to face.

Οι επικεφαλής της έρευνας βρήκαν ότι, ανεβάζοντας την πρόοδο που έκανε κάποιος online, βελτίωνε τ’αποτελέσματα όσο και αν γυμναζόταν τακτικά σε ομάδα.

ΒΡΕΙΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ
Αν γυμνάζεστε με ένα κολλητό, σιγουρευτείτε ότι είναι στα ίδια κυβικά με εσάς, λέει μελέτη του περιοδικού Science. Οι συμμετέχοντες που είχαν παρόμοιο σωματότυπο –BMI- ηλικία και επίπεδο fitness, είχαν πάνω από 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν πιστοί στο πρόγραμμα προπόνησης σε σχέση με όσους είχαν λιγότερο συμβατούς συνεργάτες.

ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΠΗΧΗ
Οι μεγάλοι στόχοι είναι πιθανό να μην επιτευχθούν. Οι επιστήμονες στο Journal of Consumer Research αναφέρουν ότι αν συγκεντρώνεστε σε μικρές επιτυχίες θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Αντί, λοιπόν, να σκέφτεστε συνεχώς τα εφτά κιλά που θέλετε να χάσετε, επικεντρωθείτε στο πως θα διπλασιάσετε το ένα κιλό που χάσατε μέχρι τώρα. Μόλις πλησιάσετε το τελικό στόχο σας επικεντρωθείτε στα βήματα που σας απομένουν.

Πηγή: mensnews.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ