Τι προσφέρει η πρωτεΐνη στον οργανισμό;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η πρωτεΐνη είναι μια από τις πιο πολύπλοκες ομάδες μορίων που κάνουν όλα τα είδη εργασιών στο σώμα σας. Αποτελούν τα μαλλιά, τα νύχια, τα οστά και τους μύες σας.

Η πρωτεΐνη δίνει στους ιστούς και τα όργανα το σχήμα τους και επίσης τα βοηθά να λειτουργούν όπως πρέπει. Εν ολίγοις, η πρωτεΐνη είναι ένα από τα δομικά στοιχεία που σε κάνουν να είσαι αυτό που είσαι.

Ας δούμε λοιπόν που δρα ευεργετικά:

1.Ενέργεια Έκτακτης Ανάγκης

Η πρωτεΐνη δεν είναι η πρώτη - ή ακόμα και η δεύτερη - επιλογή του σώματός σας για να πάρει ενέργεια. Αυτός ο ρόλος προορίζεται για τους υδατάνθρακες και τα λίπη. Αλλά όταν έχετε λίγες θερμίδες ή εάν είστε αθλητής, ευχαριστήστε την πρωτεΐνη που σας βοηθά να ξεπεράσετε το σημείο των κανονικών αποθεμάτων ενέργειας.

2.Μυϊκός όγκος

Χρειάζεστε πρωτεΐνη για να διατηρήσετε το μέγεθος και το σχήμα των μυών σας. Καθώς χάνετε βάρος, η πρωτεΐνη σας εμποδίζει να χάσετε και μυς. Εάν σηκώνετε βάρη για ενδυνάμωση, η πρωτεΐνη είναι το κλειδί για την οικοδόμηση περισσότερων μυών.

3.Ενδυνάμωση των Οστών

Μελέτες δείχνουν ότι η λήψη της σωστής ποσότητας πρωτεΐνης στη διατροφή σας βελτιώνει την υγεία των οστών σας. Μειώνει την πιθανότητα οστεοπόρωσης βοηθώντας σας να διατηρήσετε την οστική σας πυκνότητα και βοηθά στην αποφυγή σπασίματος καθώς μεγαλώνετε.

4.Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Οι πρωτεΐνες αποτελούνται από αμινοξέα. Αυτές οι ενώσεις βοηθούν να μετατραπούν οι βασικοί παράγοντες του ανοσοποιητικού σας συστήματος όπως τα Τ κύτταρα, Β κύτταρα και τα αντισώματα σε μαχητές μικροβίων που εντοπίζουν και σκοτώνουν τα επιβλαβή κύτταρα που εισέρχονται στο σώμα σας πριν ξεκινήσουν μια μόλυνση.

5.Κόβει τη λιγούρα

Η λιγούρα είναι διαφορετική από την πραγματική ανάγκη για φαγητό. Προέρχεται από τον εγκέφαλό σας, όχι από το στομάχι σας. Έρευνες δείχνουν ότι η λήψη περισσότερων πρωτεϊνών μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό αυτής της λιγούρας, ακόμη και στις επιδρομές στο ψυγείο αργά το βράδυ.

6.Βοηθός από Καρδιάς

Μελέτες σε πρωτεΐνες, ειδικά πρωτεΐνες από φυτά, δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα LDL ή κακής χοληστερόλης, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

7.Γιατρός για τους τραυματισμούς

Υπάρχει ένας λόγος που η πρωτεΐνη ονομάζεται δομικό στοιχείο των ιστών και των οργάνων του σώματός σας. Ενισχύει την ταχύτερη αποκατάσταση του τραύματος μειώνοντας τη φλεγμονή και δημιουργώντας νέο ιστό στο σημείο του τραυματισμού.

8.Μεταφορέας για τα θρεπτικά συστατικά

Εάν θεωρείτε ότι η ροή του αίματός σας είναι ένα κανάλι, οι πρωτεΐνες είναι τα φορτηγά πλοία που μεταφέρουν βιταμίνες, μέταλλα, σάκχαρα, χοληστερόλη και οξυγόνο μέσω αυτής και στα κύτταρα και τους ιστούς που τα χρειάζονται για να λειτουργήσουν. Ορισμένες πρωτεΐνες αποθηκεύουν ακόμη και ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όπως ο σίδηρος, έτσι ώστε να έχετε εφεδρικό απόθεμα όταν το χρειάζεστε.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να την αποκτήσετε;

Η πρωτεΐνη έρχεται σε πολλές διαφορετικές μορφές. Απευθυνθείτε σε υγιεινές πηγές χαμηλές σε λιπαρά. Αποφύγετε τα κορεσμένα λίπη και τις εξαιρετικά επεξεργασμένες τροφές. Προσπαθήστε να τρώτε μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα αντί να τα στριμώχνετε σε ένα γεύμα. Διατηρήστε τις μερίδες των φρούτων και των λαχανικών σας για να λαμβάνετε άφθονες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

Αν δυσκολεύστε να λαμβάνετε την πρωτεΐνη που χρειάζεστε μπορείτε να βάλετε στην καθημερινότητα σας τα συμπληρώματα διατροφής. Για οποιαδήποτε απορία χρειάζεστε να λύσετε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το εξειδικευμένο προσωπικό του activebody.gr

ACTIVEBODY B1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ