Μιτοχόνδρια & Κρεατίνη by X-TREME Stores

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η κρεατίνη τρέφει τα μιτοχόνδρια.

Μεταφέρεται απευθείας στα κύτταρα, εκεί που ενώνεται με μία ομάδα φωσφόρου μέσα στα μιτοχόνδρια προκειμένου να δημιουργήσει τη φωσφοκρεατίνη, η οποία απελευθερώνει την ομάδα φωσφόρου έτσι ώστε όταν συνδεθεί με το ΑDP παράγει περισσότερο ΑΤΡ (τριφωσφορική αδενοσύνη δηλ. μυϊκή ενέργεια).

Αυτό είναι παλιό, όμως το νέο είναι ότι η κρεατίνη, μετά από κλινικές έρευνες αποδείχτηκε ότι όχι μόνο τρέφει τα μιτοχόνδρια αλλά συμβάλλει στη δημιουργία ΝΕΩΝ μιτοχονδρίων στους σκελετικούς αλλά και τους καρδιακούς μύες. Αυτό σημαίνει περισσότερη μυϊκή αντοχή αλλά και μια πιο δυνατή και υγιή καρδιά, κάτι που με τη σειρά του σημαίνει καλύτερη γενική υγεία, καλύτερη ποιότητα ζωής και περισσότερα χρόνια αντοχής σε δυναμικές προπονήσεις.

Τα μιτοχόνδρια βρίσκονται μέσα στα κύτταρα και εντός τους γίνεται η σύνθεση του ΑΤΡ αλλά και η λιποδιάλυση. Τα μιτοχόνδρια είναι υπεύθυνα για το πόσο αλλά και το πώς θα ζήσουμε. Χωρίς τα μιτοχόνδρια πολύ απλά δεν θα είχαμε ενέργεια στους μυς.

Συμπέρασμα: 5γρ κρεατίνης σου δίνουν δύναμη, ενέργεια αλλά και καλύτερη ποιότητα ζωής.

 350mitochondrion diagram el.svg

Πηγή: Mennatallah Gowayed, et al. “Enhanced mitochondrial biogenesis is associated with the ameliorative action of creatine supplementation in rat soleus and cardiac muscles,” Experimental and Therapeutic Medicine, Published online on: November 7, 2019. Pages: 384-392.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ