Bodybuilder με ένα πόδι: Τo τροχαίο στα 7, το bullying στο σχολείο και το bodybuilding!

  • Κατηγορία Νέα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η απώλεια ενός ποδιού μόλις στα 7 δεν την εμπόδισε να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Δέχθηκε εκφοβισμό στο σχολείο, και απορρίψεις για δουλειά, αλλά αυτό την έκανε πιο δυνατή.

Η Γκουί Γιούνα (Gui Yuna) έγινε viral στα κινέζικα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη θετική της στάση και την εμπνευσμένη ιστορία της. Η απώλεια ενός ποδιού δεν την εμπόδισε να επιτύχει τα όνειρά της και η 36χρονη πρώην Παραολυμπιονίκης επέλεξε τώρα να ακολουθήσει το bodybuilding.

Τα δάκρυα γεμίζουν τα μάτια της Κινέζας καθώς περιγράφει, ακόμα και 30 χρόνια μετά, την απώλεια του δεξιού της ποδιού σε τροχαίο ατύχημα σε ηλικία επτά ετών και τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) που δέχθηκε για την ιδιαιτερότητα της.

Ο πατέρας της πέθανε πριν γεννηθεί και την παρέσυρε φορτηγό μετά το σχολείο

Η Γκούι, που κατάγεται από τη νότια πόλη Νανίνγκ, μεγάλωσε από τη μητέρα της επειδή ο πατέρας της πέθανε πριν γεννηθεί. Μια μέρα, όταν γυρνούσε από το σχολείο, σε ηλικία 7 ετών ένα φορτηγό την παρέσυρε. Δεν έχει σχεδόν καμία ανάμνηση της μοιραίας ημέρας, αλλά δεν μπορεί να ξεχάσει πώς, ως μικρό παιδί με μόνο ένα πόδι, τα παιδιά στο σχολείο τη βασάνισαν κλωτσώντας το βοήθημα που είχε για να την κρατάει όρθια ή ακόμα τραβώντας την καρέκλα της καθώς καθόταν.

«Με φώναζαν γάτα αδύνατη ή γάτα με τρία πόδια. Τις περισσότερες φορές ήταν καταχρηστική γλώσσα όπως αυτή και μερικές φορές υπήρξε και σωματική κακοποίηση. Την πρώτη φορά με έκανε να πέσω, έκλαψα, αλλά στη συνέχεια το συνήθισα και σκέφτηκα: μπορείς να με εκφοβίσεις όσο θέλεις, αλλά θα είμαι καλά γιατί έχω μια γενναία καρδιά», είπε.

Η 7η θέση στην Αθήνα το 2004

Ο αθλητισμός ταιριάζει με την αποφασιστικότητά της και το 2001 ασχολήθηκε με τα παραολυμπιακά αθλήματα, και εκπροσώπησε την Κίνα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, τερματίζοντας έβδομη στο άλμα εις μήκος.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της αθλητικής καριέρας, συμμετείχε στους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ των γυναικών στο άλμα για ακρωτηριασμένους το 2007 στους Εθνικούς Αγώνες για άτομα με ειδικές ανάγκες. Κέρδισε επίσης το βραβείο National Model Worker το 2015.

 

Η απόρριψη από εργοδότες επειδή δεν ταίριαζε με την «εικόνα» τους

Το 2017, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τον αθλητισμό και συνέχισε να βιώνει πολύ πικρία αναζητώντας μια νέα δουλειά. Η Γκούι Γιούνα υπέστη ακόμη περισσότερες διακρίσεις στον εργασιακό κόσμο, αφού απορρίφθηκε από εργοδότες που δήλωσαν ότι δεν ταιριάζει με την «εικόνα» τους.

«Υπονοούσαν ότι θα έβλαπτα την εικόνα τους. Έκανα αίτηση σε σχεδόν 20 εταιρείες και όλες έλεγαν το ίδιο. Παρευρέθηκα σε πολλές συνεντεύξεις εργασίας και οι περισσότεροι από τους ερευνητές μου είπαν πως η σωματική μου διάσταση δεν είναι κατάλληλη για την εταιρεία τους. Ήμουν πραγματικά μπερδεμένη εκείνη τη στιγμή, νόμιζα ότι ήμουν ίδια με τους κανονικούς ανθρώπους και μπορούσα να κάνω ό,τι μπορούσαν να κάνουν άθικτοι άνθρωποι», τόνισε.

Η bodybuilder με το ένα πόδι Γκούι Γιούνα

Η είσοδος στο bodybuilding

Επόμενο βήμα της ήταν το bodybuilding. Έχοντας αναπτύξει έναν σκληρό χαρακτήρα μέσω της αθλητικής της καριέρας, αποφάσισε να συμμετάσχει σε έναν επαγγελματικό διαγωνισμό, το κινεζικό Bodybuilding Association (CBBA) Pro Elites League στο Πεκίνο, όπου έλαβε ένα συμβολικό βραβείο.

«Είναι πιθανό να κέρδισα την πρώτη θέση όχι λόγω του επαγγελματισμού ή των μυών μου, αλλά λόγω της εμπιστοσύνης και της γενναιότητας μου να σταθώ στη σκηνή και να δείξω τον εαυτό μου σε όλους», δήλωσε ο Γκουί.

«Θέλω απλώς να δείξω στους ανθρώπους πως μπορώ»

Μετά τον διαγωνισμό πήγε στη βόρεια Κίνα και εκτός από ιππασία και αλεξίπτωτο, έκανε και άλλα ακραία αθλήματα.

«Θέλω απλώς να δείξω στους ανθρώπους πως μπορώ να επιτύχω πράγματα όπως αυτοί. Πολλοί πιστεύουν ότι η μοίρα ήταν άσχημη για μένα, αλλά δεν το πιστεύω», επισήμανε.

Η εργασία και η έμπνευση μιας χώρας

Μετά τις αρχικές πολλές απορρίψεις είναι πλέον συνεργάτης σε μια εταιρεία που ειδικεύεται στη διακόσμηση σπιτιού.

«Είμαι ευγνώμων που έχω αυτές τις δυσκολίες. Γιατί το λέω αυτό; Εξαιτίας αυτού μεγάλωσα, έκανε την καρδιά μου πιο δυνατή και με έκανε αυτό που είμαι σήμερα», υπογραμμίζει η Κινέζα bodybuilder.

Με την απόλυτα αποφασιστικότητα και τη θετική της στάση, έχει εμπνευστεί μια χώρα όπου τα άτομα με ειδικές ανάγκες περιθωριοποιούνται πολύ συχνά.

 

 

Πηγή: sputniknews.gr

001 xtreme

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ