Κώστας Στεφανίδης: «Οι γιατροί μου απαγόρεψαν το Bodybuilding»

  • Κατηγορία Νέα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Στο “SocialReport” ο Ζαφ Κωνσταντινίδης συνομίλησε με τον Κώστα Στεφανίδη πρωταθλητή στο Bodybuilding, Personal Trainer και Youtuber.

Σχετικά με τους λόγους που τον ώθησαν να ενασχόληθει με το Bodybuilding ήταν η αποδοχή με το άλλο φύλο και η επιρροή από τις ταινίες δράσεις που πρωταγωνιστούσε ο Σιλβέστερ Σταλλονε.

O «Κώστας Έμπειρος» όπως έγινε γνωστός μέσα από το κανάλι του, αποκάλυψε πως κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του για τους αγώνες, άρχισε να αισθάνεται κόπωση. Σε προληπτικές εξετάσεις που έκανε για να εξακριβώσει τα αίτια αυτής της δυσφορίας, διαγνώστηκε με πρόβλημα με υπερτροφία αριστερής κοιλίας και χαμηλό κλάσμα εξόδισης. Λόγω του προβλήματος με την καρδιά, οι γιατροί του τόνισαν πως δεν μπορεί να συνεχίσει να ασχολείται με το Bodybuilding γιατί η πιθανότητα ενός έμφραγματος η καρδιακής ανεπάρκειας είναι μεγάλη.Όπως λέει το γεγονός πως δεν μπορούσε να κάνει προπόνηση υψηλής έντασης του στοίχησε στην τελική του εμφάνιση στο Arnold Classic που συμμετείχε.

Η αναγκαστική αποχή του από το Bodybuilding του επηρέασε αρνητικά την ψυχολογία του καθώς η ιδέα πως δεν θα ξανααγωνιστεί σε συνδυασμό με την κάθοδο του σώματος του τον έφερε αντιμέτωπο με την κατάθλιψη. Όπως είπε σκοπεύει να ξαναπροσπαθήσει να συμμετέχει σε αγώνα με τους όρους που του έθεσαν όμως οι γιατροί: To σώμα του να μην πιεστεί και η διαδικασία να γίνει με συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Ο Κώστας Στεφανίδης είπε πως η κακή σωματική του κατάσταση είναι ο λόγος που απέχει από το Youtube τελευταία καθώς ο κόσμος δεν μπορεί να δεχθεί την αλλαγή της εικόνας του. Στο παρελθόν που ο ίδιος είχε καλή ψυχολογία τα σχόλια του κόσμου δεν τον επηρέαζαν αλλά σήμερα τον ενοχλούν.

Σχετικά με την ευέλικτη διατροφή που έγινε γνωστή τα τελευταία χρόνια, επισήμανε πως είναι εφικτό το χτίσιμο ενός fit σώματος αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον πρωταθλητισμό και αυτός είναι ο λόγος που δεν τον χρησιμοποιεί στους πελάτες του που συμμετέχουν σε αγώνες.

 

 

Πηγή: thecaller.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ